Zöld energia hasznosítás - Stilatherm Kft. - Épületgépészet A-tól Z-ig: napkollektorok, vízszerelés, gázszerelés, fűtéstechnika, légtechnika, zöld energia hasznosítás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Zöld energia hasznosítás

 


Napkollektorok széles választékban!


  • Napkollektorok - melegvíz és/vagy fűtésrásegítésre, medencék fűtésére alkalmazhatók!


Választható kollektortipus: Többféle rendszercsomag, a kisebb két sikkollektoros rendszertől a nagyobb hatásfokú üvegcsöves kollektorig. A tárolókapacitás hely függvényében tovább is bővithető, a megrendelő igényeknek megfelelően.


Síkkollektor:


A síkkollektorok hagyományos megoldást képviselnek magas akár 40-50 év élettartamot is jelenthet.

Vákuumcsöves kollektor:


A másik rendszer a vákuumcsöves rendszereké ami egy új fejlesztés. Egy jól megépített kollektor-rendszer itt is hosszútávra alkalmazható. Ez utóbbbi rendszer drágább, viszont hatékonyabb és nagyobb teljesítményűek.

A rendszer tervezésénél pontosan és előrelátóan kell meghatároznni a helyét pl. a késöbbi bővítést is figyelembe véve. Olyan napkollektor rendszert érdemes kiépíteni, ami az előre meghatározott céljainknak megfelel. Ezen a tárolt melegvíz mennyiségre értendő, mert ennek függvénye a kollektor illetve a kollektorok mérete, tipusa  is. Ha valakinek csak melegvíz előállítására van szüksége, akkor relatíve kevesebb melegvizet is kell tárolnia, noha a jobb minőségű tárolók akár több napig is megőrzik a víz hőmérsékletét. Ezt az előre kiszámitott tárolókapacitást meg kell tervezni! A tároló képesség, a vízhőmérséklet és nem utolsó sorban a hatékonyság érdekében.

Szükséges a jól megtervezett megbízható anyagokból, szakszerüen kivitelezett rendszer!

Csak igy tudja szolgálni mindazon előnyökkel azt, ami miatt a napenergia környezetbarát és olcsó energiává válhat.Hőszivattyúk


  • Hőszivattyúk


A környezeti energiát a saját hasznunkra forditjuk! Mai kor forradalmi vívmányai között szerepelnek a hőszivattyúk, melyek többféle rendszerü és teljesítményű berendezések. Okos tervezéssel kiválaszthatók azok az egységek, amik elősegítik a takarékos üzemeltetést és a gyors megtérülést.

Lehetőségek:
levegő - víz - talajszondás hőszivattyúkből ki lehet választani melyik az ideális lehetőség!

Miért válasszuk a zöld energiát?

Unja már, hogy otthona fenntartása a fizetése nagyobb részét minden hónapban felemészti? Szeretne valamilyen megújuló energiát alkalmazni? Akkor a napkollektor ideális megoldás lehet az Ön számára!

Nézzük, mikor érdemes zöld energiát bevetni otthonunk körül:

  • Ha elegünk van a magas fűtésszámlából.
  • Ha szeretjük a zöld megoldásokat.
  • Ha hosszú távú befektetésekben gondolkodunk.
  • Ha szeretnénk otthonunkat, vállalatunkat környezetbaráttá varázsolni.

A fent említett esetekben a napkollektor a barátunk, hiszen egy olyan épületgépészeti berendezésről van szó, amely a napsugarak segítségével állít elő olyan energiát, amely fűtésre és meleg víz készítésére egyaránt használható. A megújuló energiához nem csak napkollektorral juthatunk, de érdemes napkollektort választanunk, hiszen ez zajmentes és teljes mértékben környezetkímélő megoldás. Ha fűtésre szeretnénk használni, fontos, hogy az otthonunk megfelelően legyen szigetelve.

Napkollektorral, napkollektor szerelésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon bátran hozzánk! Várjuk hívását, legyen Ön is velünk zöld!


napkollektor szerelésével


Minden, amit a napkollektorról tudni érdemes

A napkollektor egy épületgépészeti berendezés, melynek segítségével a napenergiát használhatjuk fel fűtésre és a víz melegítésére. Megfelelő hőszigetelés mellett tavasszal és ősszel fűthetünk vele, a téli időszakban kiegészítésre alkalmas.

A napkollektor egy rézlemez, ami matt, fekete, a fényt nem visszaverő festékkel van bevonva. Ennek a hátuljára rögzített csőhálóban lévő folyadék veszi fel a hőt, amit a legtöbb esetben egy keringtető szivattyúval vezetnek be a házba.

Szerencsére Magyarország kedvező éghajlati viszonyokkal rendelkezik a napkollektorok gazdaságos használatához. Az éves átlagban kétezer órányi napsütést érdemes kihasználni vele! Jelentős összegeket spórolhatunk a rezsin, ezért használata pár év alatt megtérül. A napkollektor használata környezetvédelmi szempontból is előnyös, hiszen semmilyen károsanyag-kibocsátás nem történik.

Ha szeretné Ön is kihasználni a Nap energiáját, vegye fel velünk a kapcsolatot! Napkollektor szerelést kedvező áron vállalunk!napkollektor


 
 
 

Az elvégzett munkákra 20 év garanciát vállalok!

INGYENES MUNKAFELMÉRÉS!


06-30-96-114-86

 
 

Nyomtatás

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz